Laat je uitdagen!

fotolijn

Wie zijn wij

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

In Driebergen-Rijsenburg is er al bijna 90 jaar een Scoutinggroep. Op deze pagina’s maak je kennis met de Dr. A.E. Hermansgroep. Van hoe het begon in 1924, de fusie van de 3 groepen in 1988 tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Benieuwd naar wat scouting nu precies is? Ook dat lees je hier!

Ontdek Scouting

Wat is scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Lees meer: Ontdek Scouting

Locatie

De Dr. A.E. Hermansgroep bevindt zich aan de rand van Driebergen-Rijsenburg op de Baden Powelllaan. Vaak gaan de diverse speltakken heb bos in voor hun activiteiten. Maar ook op ons eigen terrein is veel ruimte voor verschillende spelen.

Het volledige adres: Baden Powelllaan 1-3-5, 3971 JJ Driebergen-Rijsenburg.

Lees meer: Locatie

Organisatie

De Dr. A.E. Hermansgroep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Lees meer: Organisatie

Geschiedenis

Al sinds 1924 spelen jongens en meisjes het spel van scouting in Driebergen-Rijsenburg. In Nederland bestaat scouting inmiddels al meer dan 100 jaar!

Lees meer: Geschiedenis

Scouting in de maatschappij

Scouts zie je overal! Je komt ze tegen in de buurt tijdens een van onze opkomsten, maar ook bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei. Scouts zijn maatschappelijk zeer actief op allerlei gebieden.

De maatschappelijke waarde van scouting concentreert zich in de vier waarden van scouting, geformuleerd door scouting Nederland: jeugd en vrijwilliger, jeugd en maatschappij, jeugd en leren en jeugd en groen.

Lees meer: Scouting in de maatschappij

Vrienden van

De Vrienden Van is een club die bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste oud-leiding van de Dr. A.E. Hermansgroep. Deze mensen hebben vaak niet meer de tijd om fulltime leiding te zijn, maar willen de binding met de groep toch niet verliezen. De Vrienden Van biedt dan de mogelijkheid om actief te zijn wanneer jij dat wil.

Lees meer: Vrienden van