Laat je uitdagen!

fotolijn

Leiding worden

Scouting is een organisatie die draait op vrijwillige leiding. Vaak zijn deze leiding ooit zelf jeugdlid geweest. Maar ook als je zelf geen jeugdlid bent geweest, kan je leiding worden!

Lees meer: Leiding worden

Binnen onze scoutinggroep zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leiding. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het scoutingspel laten beleven. Momenteel zijn er 43 leiding actief over de 8 verschillende speltakken. Je kunt leiding worden bij één van de verschillende speltakken, afhankelijk van waar jouw interesses liggen, of waar er leiding nodig is. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke en gezellige groep? Neem dan contact op met de groepsbegeleiders.

Nieuwjaarsfoto 2012

Scouting Academy

Bij scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij scouting binnen de scouting academy.

Het doel van scouting academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen scouting opdoet, ook buiten scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten scouting officieel erkend. Zo zorgt scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten scouting gebruikt kunnen worden en heeft scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen scouting in Nederland.