Laat je uitdagen!

fotolijn

Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Lijkt het je leuk om lid te worden van de Dr. A.E. Hermansgroep, lees dan hieronder het stuk over lidmaatschap. Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen, lees dan verder bij het stuk leiding worden, onder aan deze pagina.

Kom kijken

Laat je uitdagen en ontdek Scouting, kom een keertje kijken! Je doet mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de Groep. Je mag drie keer vrijblijvend komen kijken, daarna moet je beslissen of je lid wilt worden.

We zijn bijna iedere zaterdag middag te vinden op de Baden Powelllaan te Driebergen-Rijsenburg. We horen graag van te voren of je komt, zo kunnen de teamleiders daar rekening mee houden. Aanmelden kan via de ledenadministratie. Geef dan je naam, geslacht, leeftijd en contactgegevens door. Dan nodigen we je zo spoedig mogelijk uit om te komen kijken.

Kijk voor meer informatie op de lidmaatschap pagina.

Leeftijdsgroepen

De Dr. A.E. Hermansgroep kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Iedere speltak heeft zijn eigen opkomst tijden, maar allemaal op zaterdag middag:

SpeltakLeeftijdTijden
Bevers 5 - 7 jaar 14:45 tot 16:45
Welpen 7 - 10 jaar 14:30 tot 17:00
Scouts 10 - 14 jaar 14:30 tot 17:30
Explorers 14 - 17 jaar 14:00 tot 16:45

Lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Dr. A.E. Hermansgroep kun je eerst paar keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met scouting en met de groep. Mocht je het na een paar keer kijken toch niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kan je lid worden en voortaan iedere week meedraaien. Als je een tijdje lid bent word je geïnstalleerd en mag je je scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Lees meer: Lidmaatschap

Contributie

Ieder lid van de Dr. A.E. Hermansgroep betaalt evenveel contributie. Voor dit seizoen is de contributie voor ieder lid €85 per jaar.

Lees meer: Contributie

Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal of soms tweemaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent 'overgevlogen' naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij scouting bent.

Lees meer: Installeren

Wachtlijst

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst, kom gerust een keertje kijken!

Scoutfit

De scoutfit (uniform) laat zien dat je bij scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Lees meer: Scoutfit

Leiding worden

Scouting is een organisatie die draait op vrijwillige leiding. Vaak zijn deze leiding ooit zelf jeugdlid geweest. Maar ook als je zelf geen jeugdlid bent geweest, kan je leiding worden!

Lees meer: Leiding worden

Lees meer: Leiding worden