Laat je uitdagen!

fotolijn

Speltakken

De Dr. A.E. Hermansgroep kent verschillende speltakken (leeftijdsgroepen). Op deze speciale speltakpagina's is alle informatie per speltak gerangschikt.

  • Bevers: 5 - 7 jaar
  • Welpen: 7 - 10 jaar
  • Scouts: 10 - 14 jaar
  • Explorers: 14 - 17 jaar

Welpen meisjes

De speltak van de Welpen Meisjes bestaat uit 17 meiden in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. We zijn dit jaar weer hard op zoek naar een paar extra meiden. Kom gerust een keer vrijblijvend een kijkje nemen!

Waar en hoe laat
De opkomst wordt gedraaid op zaterdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur, in en rondom het tweede gebouw aan de linkerkant op de Baden Powelllaan, het Kabouterhol . Ons gebouw staat samen met de andere gebouwen van de Dr. A.E. Hermansgroep in een zeer bosrijke omgeving, waar we dan ook vaak te vinden zijn.

Lees meer: Welpen meisjes

Welpen gemengd

De speltak welpen gemengd is voor meisjes en jongens van 7 t/m 10 jaar. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

De welpen hebben iedere zaterdagmiddag een opkomst van 14:30 tot 17.00 in ons clubhuis Otto van Wassenaar

Lees meer: Welpen gemengd

Welpen jongens

De speltak van de Welpen Jongens is gelijk aan de speltakken Welpen Meisjes en Welpen Gemengd, alleen zijn wij echt alleen voor jongens in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. Wij draaien opkomst op zaterdagmiddag van 14:30 tot 17.00 in clubhuis het Jan van Dokkum. De Welpen Jongens zijn meer gericht op jongens dingen, dit is vaak te zien tijdens de spelen waarbij de jongens heerlijk kunnen uitrazen op het terrein of in het bos. Het is een groep van nu 16 kinderen. Voor deze groep is geen wachtlijst en kijken kan bijna elke zaterdag.

Lees meer: Welpen jongens

Scouts Meisjes

De speltak Scouts Meisjes bestaat uit ongeveer 15 meiden in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. De Scouts Meisjes hebben opkomst op zaterdagmiddag van 14.30 uur tot 17.30 uur, in en rondom het Kabouterhol. Dit is het tweede gebouw op de Baden Powelllaan. Het Kabouterhol ligt in de rustige en bosrijke omgeving van Driebergen. Al sinds tijden blijkt Driebergen een perfecte locatie voor leuke spelen, hikes en andere activiteiten.

Lees meer: Scouts Meisjes

Scouts gemengd

Leden van Scouting die 10 t/m 14 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid.

Deze speltak draait op zaterdag middag van 14:30 tot 17.30 in clubhuis Otto van Wassenaar.

Voor alle vragen over de scouts gemengd, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding.

Scouts jongens

Leden van Scouting die 10 t/m 14 jaar oud zijn, heten scouts. Ze gaan zeilen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur en ontdekken de wereld om zich heen. Het thema dat bij scouts centraal staat is dan ook ‘ontdekkingsreis’. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate van zelfstandigheid. Hou je van spellen in het bos, vuur maken, pionieren, lopen en uitdaging? Dan zit je bij ons op de goede plaats! We zijn nu met 12 Scouts, nieuwe Scouts zijn welkom! Wil je een paar keer meedraaien om te kijken of het wat voor je is? Geen probleem! Neem even contact met ons op :)

Deze speltak draait op zaterdag middag van 14:30 tot 17.30 in clubhuis het Hermanshuis.

Voor alle vragen over de scouts jongens, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding.

Nieuws

  • We hebben laatst met een mooie toren van maar liefst 12 meter gewonnen van de Scouts Gemengd met het 'toren bouwen'. Hij stak bijna boven de bomen uit!

    Met maar liefst 12 meter stak de toren bijna boven de bomen uit!

Explorers

Jongeren van 14 tot en met 18 jaar worden bij scouting Explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen opkomsten en activiteiten in binnen- en buitenland en gaan bijvoorbeeld kanoën in de Ardennen of trekken de bergen in in Tjechië. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te gaan met verantwoordelijkheden.

Deze speltak draait op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17.30 in clubhuis het Jan van Dokkum.

Lees meer: Explorers